Met een druk op de knop heeft burgemeester Ivo Opstelten vandaag het opspuiten van Maasvlakte 2 in gang gezet.

Daarmee is het startsein gegeven voor deze uitbreiding van de haven van Rotterdam. “Een historische dag voor onze mainport. Na 15 jaar plannen maken, discussie en procedures beginnen we nu met deze hoognodige uitbreiding van de haven.”

Wist u bijvoorbeeld dat onder meer verschillende rivierparken, het recreatiepark Buytenland en de opknapbeurt van het Oostvoornse Meer rechtstreeks in verband staan met de komst van Maasvlakte 2?

Dat komt door het Project Mainportontwikkeling Rotterdam (PMR) waar Maasvlakte 2 deel vanuit maakt. Tijdens de Wereldhavendagen op 5, 6 en 7 september kon men in het PMR-paviljoen terecht om op een leuke manier hier vanalles over te weten te komen. Om het uur was er een informatief blok met interviews, cabaret, muziek, een quiz met het publiek, afgewisseld met optredens van bekende artiesten. Wie alvast op Maasvlakte 2 wilde rondlopen kon een rondleiding krijgen over een Maasvlakte 2-maquette opgebouwd uit zand. Daarnaast was er aandacht voor de projecten die in samenhang met Maasvlakte 2 worden uitgevoerd in het Project Mainportontwikkeling Rotterdam: de projecten 750 hectare natuur- en recreatiegebied en Bestaand Rotterdams Gebied.

Brochures zijn hier verkrijgbaar.